TX Batterij-opties

Volgen

Eerste gebruik

Voedingsopties

Zenders worden standaard geconfigureerd voor het gebruik van D-cel alkalinebatterijen.

Zowel de kabelzoeker als de zender kunnen ook gevoed worden met oplaadbare D-cel NiMH-batterijen van goede kwaliteit of de optionele Li-Ion oplaadbare batterijen. Het is belangrijk de juiste batterijen in de kabelzoeker te gebruiken om de prestaties te optimaliseren.

Zenders kunnen ook gevoed worden met optionele adapters voor in een stopcontact of een voertuigaansluiting.

Batterijen plaatsen

Op de zender:

Om de D-cell batterijen in de zender te plaatsen, maakt u de accessoirelade los. Het batterijvak (zie afbeelding 3.2) bevindt zich onder de body van de zender. Gebruik de draaiknop om de batterijlade los te maken. Plaats acht D-cell alkaline- of NiMH-batterijen.

d-cell battery tray

D-cell batterijhouders

Batterijstatus

Op het scherm van de kabelzoeker en zender staat een batterijstatusindicatie. battery status icon Als de batterij vervangen moet worden, knippert het batterijpictogram op het scherm.

OPMERKING: Langdurig gebruik van de maximale volume- en trillingswaarschuwingen op de locator verkort de levensduur van de batterij.

OPMERKING: Door langdurig gebruik van hoogvermogenuitvoer op de zender verkort u de levensduur van de batterij.

Plaatsen/verwijderen van batterijen

Batterijen zender:

1. Maak de accessoirebak los en verwijder hem.
  2. Draai aan het ontgrendelingsmechanisme om het batterijcompartiment te openen.
  3. Ontgrendel de batterijhouder (afb. 4.10) door voorzichtig te drukken en til het battery-pack er vervolgens uit.
  4. Leg de clips van de batterijen naast de corresponderende sleuven op de zender en druk ze op hun plek.
  5. Sluit het batterijcompartiment, draai de vergrendeling om en plaats de accessoirebak terug.

retaining latch

Maak de accessoirebak los en verwijder hem

turnkey

Het batterijcompartiment openen

lifting away

Druk op het ontgrendelingsmechanisme en til het battery-pack eruit

lining up the batery pack

Leg de batterijen recht en druk ze op hun plek

Batterijen opladen

warning icon.pngWAARSCHUWING! Gebruik alleen door Radiodetecten geleverde laadapparatuur. Het gebruik van andere laders kan een veiligheidsgevaar veroorzaken en/of de levensduur van de batterij verkorten.

WAARSCHUWING: Laat uw batterij niet volledig ontladen, omdat dit de levensduur kan verkorten of de batterij permanent kan beschadigen. Als u uw apparaat langere tijd niet gebruikt, laad het dan minimaal eens per maand op.

warning icon.pngWAARSCHUWING! Batterijen kunnen na langdurig gebruik op volledig vermogen warm worden. Let op bij het vervangen of verwerken van batterijen.

warning icon.pngWAARSCHUWING! Knoei niet met batterijen en probeer ze niet uit elkaar te halen.

WAARSCHUWING: Als batterijfalen wordt vermoedt of als de batterij tekenen van verkleuring/fysieke schade vertoont, retourneer dan het gehele apparaat aan een bevoegd reparatiecentrum voor onderzoek en reparatie. Lokale, nationale of IATA-transportregels kunnen het verzenden van defecte batterijen beperken. Vraag bij uw koerier naar de beperkingen en richtlijnen. Uw lokale verkoper van Radiodetection kan uw verwijzen naar onze goedgekeurde reparatiewerkplaatsen.

U kunt uw batterijen opladen met behulp van de net- of autoladers van Radiodetection.

OPMERKING: Het oplaadtemperatuurbereik is 0 tot 45 °C, 32 tot 113°F. Probeer niet
uw batterijen op te laden buiten dit temperatuurbereik.

warning icon.pngWAWAARSCHUWING! Verwarm de oplaadbare batterij niet boven 60 ° C (140 ° F), aangezien dit de thermische zekeringen van de batterij zal beschadigen.

Li-Ionbatterijen zender

Om de batterijen te laden, haalt u ze uit de zender en sluit u ze op de zender batterijlader aan.

charging the transmitter

De Li-ion batterijen van de zender laden

Zie voor meer informatie over het laden van batterijen de instructies die bij uw lader geleverd zijn.